divendres, 2 de desembre del 2016

DIGESTIÓ BUCAL DEL MIDÓ

La saliva és un líquid de la cavitat bucal, produït per les glàndules salivals, transparent i de viscositat variable, compost per aigua, sals minerals i proteïnes. Gràcies a la saliva els enllaços del midó es trenquen.

MATERIALS
  • Tubs d'assaig
  • Midó
  • Saliva
  • Mechero Bunsen
  • Aigua al bany maria
  • Got precipitat
  • Pinça
PROCEDIMENTS
Primer de tot vam agarrar 8 tubs d'assaig. En dos d'ells vam posar midó, i en els altres 6 vam posar saliva. Dos tubs els vam deixar només amb saliva i als altres quatre hi vam posar midó. El de la saliva hi vam posar en un Fehling A i B i en l'altre Lugol. El del Fehling el vam calentar. Després, en els altres quatre tubs vam posar Fehling en dos d'ells i Lugol en els altres dos. Vam posar els quatre tubs al bany maria i vam esperar dos tubs 5 minuts (un de Lugol i Fehling) i uns altres dos, 10 minuts (de Lugol i Fehling). Vaig fer aquesta pràctica amb Sergi, Maria i Alba i ens van donar aquest resultats:
Quan ja van passar eixos minuts vam vore el color de la mostra per a indicar si donava negatiu o positiu.


Fehling
Lugol
Saliva
-
-
Midó
-
+
Saliva i mido a 37º durant 5’
-
-
Saliva i mido a 37º durant 10’
-
-

En el nostre cas, ens va ixir negatiu la part de Fehling i això significa que alguna cosa vam fer mal. Potser siga per massa quantitat de sulfat de coure o perque la mostra no es va calentar el suficient, ja que nosaltres vam posar les mostres per separat i no a la vegada com els altres grups.

El midó és un homopolisacàrit de funció de reserva energètica en estar format d'anòmers de glucosa. El midó es troba en els amiloplasts de les cèl·lules vegetals i constitueix la principal font glícida de l'alimentació humana.
  • Amilosa
  • Amilopectina

Fonts: Wikipedia i llibre de Biologia i Geologia 1 BAT





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada