dijous, 16 de març del 2017

Dissecció del cor

El cor és l'òrgan encarregat de bombejar la sang i repartir-la per tot el cos. Es divideix en quatre cavitats: dos aurícules i dos ventricles, separats per vàlvules que sols deicen passar la sang en una direcció.

MATERIALS

  • Cor de porc
  • Tisores, bisturí o ganivet
  • Safata de disecció
  • Guants



PROCEDIMENTS

Primerament ens vam posar els guants i vam col·locar el cor a la safata de disecció amb la part abombada cara a nosaltres deixant baix la "T", una franja de greix en forma de la lletra T. Vam introduïr els dits per les venes i les artèries per comporvar a quin costat donava a quina cavitat conduïa cada vas sanguini.
En segon lloc, vam agarrar unes tisores i vam fer un tall paral·lel a la franja que separaba les dos cavitats. Seguidament vam obrir el cor per a vore com es per dins el cor i visualitzar on estan les auricules, ventricles i la forma del teixit per dins del cor.

RESULTATS
En aquesta imatge podem observar la franja de greix coneguda com a zona "T". Alba i jo ens vam enganyar i vam començar la disseció tallant per la part que no era, però despres vam girar el cor i vam deixar aquesta zona a la part de baix.
En aquesta imatge observem la part abombada del cor. Vam fer un tall paral·lel a la franja que separa les dos parts del cor.
Vam obrir el cor i vam observar les parets i els músculs que fan que el cor impulse la sang. També vam vore les vàlvules, encara que no estaven ben definides.





AMPLIACIÓ

El cor es divideix en dos seccions, cadascuna de les quals té una aurícula i un ventricle. L'oxigen arriba a l'aurícula esquerre per les venes pulmonars, aquesta passa al ventricle esquerre per la vàlvula mitral, que deixa passar la sang en un únic sentit. Del ventricle esquerre passa a l'artèria aorta mitjançant la vàlvula sigmoidea, transportant-la a totes les parts del cos. La sang que ha passat per tot el cos pobra en oxigen i en altes concentracions de CO2, arriben a l'aurícula dreta per la vena cava superior i inferior. Aquesta sang passa al ventricle dret per la vàlvula tricúspide, on després es enviada per l'arteria pulmonar als pulmons per a expulsar el CO2 i per a rebre oxigen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada